2018. július 2., hétfő

Júliusi olvasmánylista


Alig hiszem el, hogy már hat hónap eltelt ebből az évből, és átléptünk a júliusba. Pedig mintha csak tegnap köszöntött volna be 2018, mégis már két és fél tucat nagyszerű könyvet tudhatok magam mögött eddig idén. Terveim szerint az elkövetkező fél évben is legalább ennyi regényt szeretnék elolvasni, bár ez a hónap eléggé szűkös lesz a vészesen közelgő vizsgaidőpontom miatt, így most is csupán négy kötetet mertem bevállalni.




Jennie Melamed - Lányok csöndje

Még januárban, nem sokkal a megjelenése után került fel a várólistámra Jennie Melamed könyve. Mint köztudott, élek-halok a disztópiákért, ezért a Lányok csöndje sem maradhat ki a repertoáromból. Ráadásul egy igen komoly témát boncolgat, szóval nem lesz egy sétagalopp, az biztos.



Ruth Ware - Sötét erdő közepén

Év elején készítettem egy listát azokról a könyvekről, melyeket idén mindenképpen sorra akarok keríteni, és a Sötét erdő közepén is szerepel rajta. Igaz, hogy a múlt hónapi öt olvasmányomból három krimi volt, Ruth Ware műve pedig szintén az, de jó ideje kerülgetem már, és nem szeretném tovább váratni.



Benyák Zoltán - Az utolsó emberig

A borító tehet róla. Csak és kizárólag a gyönyörű külső miatt került azonnal a kívánságlistámra Az utolsó emberig, majd a fülszöveg is meggyőzött róla, hogy muszáj megszereznem. Egyébként is régóta szemezek Benyák Zoltán munkásságával, itt az ideje, hogy végre közelebbről is megismerkedjek vele.



Vic James - Aranykalitka

Bizony, egy újabb disztópia, ami nem hagy nyugodni, míg be nem falom. A Gilded Cage már akkor a radaromon mozgott, amikor a magyar nyomdákba még meg sem érkezett, és tűkön ülve vártam, hogy a kezembe kaphassam. Alig várom, hogy fejest ugorjak abba a sötét világba, amit Vic James a lapokon megalkotott.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése