2017. október 16., hétfő

Fern Michaels: Weekend Warriors - Kesztyűs kézzel


A ​szórakoztatóan izgalmas sorozat első darabja egy csapat különleges nő nyomába ered, akik elhatározzák, hogy lépésről lépésre kivívják a maguk igazát. Nikki Quinnt felfoghatatlan csapás éri, amikor legjobb barátnője, Barbara egy cserbenhagyásos gázolás áldozata lesz, a gázoló ráadásul diplomáciai mentességet élvez. De míg Nikkinek ott van a munkája és a szereleme – a helyettes államügyész Jack Emery –, addig Barbara anyjának, Myrának semmi nem marad, amiért érdemes lenne élnie. A bosszúvágy és a harag poklában vergődve Myra már-már egészen elemészti magát, amikor… egy nap a tévéhíradóban megpillantja Marie Lewellent, akinek a lánya egy gyilkosság áldozata lett. Az asszony saját kezébe veszi a bíráskodást, és lelövi a lánya gyilkosát. Myra fejében ekkor megszületik a gondolat, és egy hónap múlva Nikkivel összetoboroznak egy női csapatot, amelynek tagjaiban egyvalami közös: kivetette őket magából az amerikai igazságszolgáltatási rendszer. A lesújtott lányok azonban nem törnek meg, sőt, készen állnak rá, hogy felvegyék a harcot a sorsukkal, és elégtételt vegyenek a bűnösökön. 
Elsőként Kathryn, a kamionsofőr ügyét veszik kézbe. Kathrynt sok éve megerőszakolta három motoros egy autópálya menti parkolóban, miközben mozgásképtelen férje tehetetlenül végignézte a kamionból. A szövetségbe tömörülő nők kidolgozzák a bosszút, de mivel a széthúzás is felüti köztük a fejét, megjósolhatatlan, hogy működni fog-e terv – mígnem elérkezik az igazság pillanata. 


Könyvadatok:
Fordító: Laik Eszter 
Oldalszám: 300 
Kiadó: Álomgyár 
Kiadás éve: 2017 
Sorozat: Sisterhood #1 


Egy ideje már szemeztem ezzel a könyvvel. Az utóbbi hetekben nem egyszer jött szembe velem a különböző blogokon, rákényszerítve ezzel, hogy átböngésszem a róla írt értékeléseket. Találtam köztük hideget-langyosat, meleget nem nagyon, ennek ellenére felkeltette a figyelmemet. Egyébként is, szerettem volna közelebbről megismerkedni a kiadóval, mivel eddig egyetlen Álomgyáros regényt sem olvastam, ezért is döntöttem a Kesztyűs kézzel mellett. Az eredmény azonban eléggé... érdekes lett. 

A történet középpontjában hét olyan nő áll, akit valamilyen formában semmibe vett az igazságszolgáltatás. Két évvel ezelőtt Barbarát az édesanyja, Myra, valamint fogadott testvére és egyben legjobb barátnője, Nikki szeme láttára gázolták halálra. A tettes megússza, mert diplomáciai mentességet élvez, tehát nem lehet letartóztatni. Myra mély depresszióba süllyed, és nem akar tudomást venni a világról. Ám amikor a véletlen folytán a tévében megpillant egy asszonyt, aki élő adásban lelövi a lánya gyilkosát, újra feltámad benne az életösztön. Nikki mellett öt nővel veszi fel a kapcsolatot, akik ügye az övéhez hasonlóan megoldatlan maradt. Ettől kezdve a saját kezükbe veszik az irányítást, hogy bosszút álljanak az őket ért sérelmekért. 

Igencsak vegyes érzelmeket ébresztett bennem ez a könyvecske. Egyrészt tetszett, másrészt viszont az írónő néha kicsit átlépte a realitás határát. A szellemesdivel eléggé kiverte nálam a biztosítékot. Az a rész enyhén szólva is túl lett játszva számomra, nem bántam volna, ha egy az egyben kimarad belőle. Az oldalakon keresztül tartó, irgalmatlanul hosszú párbeszédek is zavartak eleinte, hiszen alig van köztük leírás, ami megszakítaná őket, így olyan volt, mintha egy végtelen szóáradatot zúdítottak volna rám a szereplők. Ám amikor túllendültem a kezdeti nehézségeken, azt vettem észre magamon, hogy egyre jobban élvezem a sztorit. A feszültséggel egyenes arányban nőtt a kíváncsiságom, hogy mi fog ebből végül kisülni. 


A karakterek egytől egyig élethűek, sokszínűek, könnyen lehet velük azonosulni. Az első kötetben Kathryn ügye kerül kisorsolásra, akit hét éve három motoros fickó megerőszakolt egy parkolóban, miközben férje magatehetetlenül nézte a jelenetet. Amikor felkereste a rendőrséget, elévültnek bélyegezték az esetet, de ez nem gátolja meg abban, hogy kiszabja a büntetést azokra az állatokra. Talpraesett, vagány csaj, mint ahogyan a többiek is. Hétköznapi háziasszonyok, akik profikat megszégyenítve hajmeresztő akciókat hajtanak végre, és drasztikus módszereket alkalmaznak. Nem finomkodnak, ha összefognak, nem lehet őket megállítani. Mindannyian hihetetlenül tökösek és elszántak, hisz senki sem segített rajtuk, csakis magukra és a szövetségre számíthatnak. Kezdetben persze van köztük széthúzás, kell egy kis idő, mire összeszoknak, de a végére nagyszerű csapattá kovácsolódnak, akik előtt nincs lehetetlen. Myra élettársát, Charlest is nagyon kedveltem. Igazi úriember, szerettem, ahogy a forrásait felhasználva kémkedett, és a titkosszolgálatnál szerzett tudásával segítette a lányokat. 

A Kesztyűs kézzel egy unalmas délután remek kikapcsolódást nyújt. Fern Michaels gondoskodott róla, hogy pörögjenek ez események, és egy percre se legyen megállás. A sorozat következő része, az Elégtétel októberben jelenik meg, amelyben egy másik hölgy, Alexis esete kerül terítékre. Érdeklődve várom. 


Pontszám: 10/8 


Nézőpont: E/3, múlt idő, több szemszög 
Kedvenc karakter: Charles 
Kiknek ajánlom: akik egy csajos, egyben kemény történetre vágynak 



Idézetek a könyvből 

"- Nem tudjuk megmenteni a világot, és nem tudjuk helyrehozni a szörnyűségeket, amelyek velünk történtek, de bosszút tudunk állni önmagunkért." 

"- Csak azért, mert az igazság behunyja a szemét, nem jelenti azt, hogy én is becsukom az enyém." 

"- A kutya jobb, mint bármilyen fegyver." 

"- Mindannyian szeretnénk örökre eltemetni valamit, ami a múltban történt velünk, de ez általában nem szokott sikerülni. Az emlékeid nem törölheted ki, mindig veled maradnak. A legtöbb, amit remélhetsz, némi elégtétel." 

"- Tartsd magadhoz közel a barátaid, de még közelebb az ellenségeid." 




Ha megtetszett a könyv, IDE kattintva megrendelheted! 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése