2018. február 14., szerda

Emily Bold: Wenn Liebe Nach Pralinen Schmeckt - Amikor a szerelemnek csokoládéíze van


Édes történet szerelemről, újrakezdésről és a múlt titkairól.
Amy Bishop váratlanul megörökli nagyapja csokoládéüzemét. Nemsokára kiderül, a bonbonokkal együtt egy jó adag probléma is a nyakába zúdul.
A kis üzem a csőd szélén áll. A Sugar Tale Corporation nagyvállalat szeretné megkaparintani és modernizálni. Ezért elküldik a jóképű gazdasági tanácsadót, Ryan Scandriket, hogy átszervezéseket hajtson végre. Amy elszántan küzd Ryan tervei ellen. Ám a nagy viták hevében rá kell döbbennie, hogy egyre jobban bejön neki ez a lehetetlen alak.
Hogyan lehet valaki ennyire szexis, vonzó, mégis hidegfejű? Vagy Ryan mégsem olyan szívtelen, mint amilyennek látszik? Amy tanácsért fordul Kendrához, nagyapja egyik barátjához. De nem sejti: az idős hölgy hajdan feláldozta a szerelmet ugyanezért a csokoládéüzemért.
Vigyázat, éhesen ne kezdj bele!


Könyvadatok:
Fordító: Lendvay Katalin
Oldalszám: 328
Kiadó: Lettero
Kiadás éve: 2017
Sorozat: -



Először a borítója miatt figyeltem fel erre a könyvre. Imádom a csokit, és a rajta lévő sok bonbon meghozta hozzá a kedvem. Igazán különleges olvasmánynak ígérkezett, aminek már a címe is bizalom- és étvágygerjesztő, az utóbbi időben pedig több pozitív kritikát olvastam róla, így egyre kíváncsibb lettem a történetre. Izgatottan ütöttem fel a kötetet, hogy megtudjam, milyen az, Amikor a szerelemnek csokoládéíze van, és vajon lehet-e édesebb egy románc, mint maga a mennyei finomság, a válasz azonban keményen az arcomba tolta az igazságot.


Amy Bishop éjt nappallá téve dolgozik, hogy megmentse a csődtől nagyapja pralinégyárát. A kis üzem veszteséget termel, és egy chicagói vállalat szeretné megkaparintani. A lány foggal-körömmel harcol a cégért, és amikor a nyakába varrják a rámenős gazdasági szakembert, Ryan Scandriket, hogy átszervezéseket eszközöljön, csak még elszántabb lesz. Azt hiszi, a férfi tönkre akarja őt tenni, ezért először nem akar együttműködni vele, de ahogy Ryan egyre jobban beleártja magát a gyár ügyibe, úgy kezd el nyitni Amy is felé. Kiderül, hogy mégsem annyira szívtelen, mint gondolta, és segíteni szeretne, hogy továbbra is ő maradjon a tulajdonos. Lassan szerelem szövődik közöttük, de mi történik, ha a múlt megismétlődik, és az üzem újra az érzelmek útjába áll? Vajon mi a fontosabb: a szerelem vagy a csokoládé?

Ha szeretitek az édességet, semmiképpen se hagyjátok ki ezt a regényt. Keserédes történet szerelemről, álmokról és titkokról, hatalmas adag csokival vegyítve. Emily Bold az érzékszerveinket nem kímélve kalauzol el minket egy varázslatos pralinégyárba, és betekintést enged abba is, hogyan készülnek ezek a falatnyi finomságok. Szinte láttam magam előtt, ahogy a hozzávalókból megszületnek az ínycsiklandó desszertek, és éreztem az ízüket. Többször összefutott a számban a nyál, és nem bírtam ki, hogy ne nassoljak közben. Egy-két oldal a könyvből, egy kocka csoki, és már csak azt vettem észre, hogy eltűnt egy fél tábla. Habzsoltam a sorokat, alig vártam, hogy megtudjam, mi lesz a sztori vége. Bár az alapszituáció kissé szomorkás, mégis egy könnyed olvasmány, amivel gyorsan lehet haladni, és remek kikapcsolódást nyújt egy nehéz nap után. Maga a könyv is rendkívül könnyű, puha, egyben erős és stabil. Egyáltalán nem kellett attól tartanom, hogy megtörik a gerince, vagy szétesik a kezemben, ha nagyon kihajtom, kinyithattam addig, ameddig akartam, nem esett semmi baja. Tetszett az írónő történetvezetése, ahogy gördülékenyen vitte előre a cselekményt, felváltva mutatva be a múlt és a jelen eseményeit. Ezáltal nem csak Amy és Ryan fejébe nyerhettünk bepillantást, hanem végigkövethettük Amy nagyapja, Archer és fiatalkori szerelme, Kendra életét is, és megtudhattuk, milyen viharos és rögös út vezetett a gyár létrejöttéig, és mi mindent voltak kénytelenek feláldozni az álmaikért.


Volt azonban egy apró bökkenő, ami számomra levont kicsit az élményből, ez pedig a karakterek viselkedése. Sokszor nem értettem egyet a döntéseikkel, a választásaikkal, emiatt nem kerültek közel hozzám. Amyt szerettem volna néha jól fejbe kólintani. Egyrészt sajnáltam, amiért ilyen szorult helyzetbe került, és megértettem a kezdeti bizalmatlanságát, másrészt viszont idegesített, hogy mindenről és mindenkiről villámgyorsan levonta a következtetést, többször tévesen. Túlságosan hebrencs, előbb beszél, azután gondolkodik, és meg sem várja, mit akar mondani a másik, egyből a torkának ugrik. Nem veszi észre, ha épp segíteni akarnak neki, csakis a saját feje után megy. Ryan tipikus karót nyelt üzletember, aki kizárólag a munkájának él, legalábbis eleinte. Ahogy haladunk előre a történetben, úgy bontakozik ki előttünk az igazi énje, és kiderül, hogy a hideg, mindig kifogástalanul öltözött külső mögött érző szív dobog. A szereplők közül talán őt éreztem magamhoz a legközelebb, szerettem benne, hogy a sajátja elé helyezte Amy érdekeit, és folyton talált számára valamilyen kiskaput. Archer számtalan viszontagságon megy keresztül, mire végre sikerül megvalósítania az álmát, és belekezdhet a pralinégyártásba, ám ezért le kell mondania arról az emberről, aki a világon a legtöbbet jelenti neki. Kendra szíve szintén darabokra törik, amikor rászánja magát a sorsfordító lépésre, de sosem felejtik el egymást, és ez később Amy életére is hatással lesz, amint felszínre kerülnek a múltbeli titkok.

Összességében véve az Amikor a szerelemnek csokoládéíze van egy olvasmányos, könnyed kikapcsolódást adó kötet, temérdek bonbonnal, romantikával és fájdalommal fűszerezve. Ajánlom mindenkinek, aki szereti az édességet, de mielőtt belekezdenétek, készítsetek magatok mellé egy kis nasit, mert garantáltan megéheztek a végére.


Köszönöm szépen a könyvet a Lettero Kiadónak!


Pontszám: 10/8


Nézőpont: E/3, múlt idő, váltott szemszög - Amy & Ryan, Archer & Kendra
Kedvenc karakter: -
Kiknek ajánlom: csokoládéfüggőknek



Idézetek a könyvből

"A praliné olyan, mint a szerelem: édes, és boldoggá tesz mindenkit, aki él vele. Bár aprócska, feltétlenül érdemes megízlelni."

"- Ha valami fontos az embernek, akkor félelmetes energiatartalékokat képes előásni magából."

"- Bocs, Amy, de mintha azt állítanád, hogy akinek vonzó a külseje, az nem lehet gonosz ember. Pedig rendszerint az ellenkezőjét tapasztaljuk."

"- Nagyon is jól tudom, hogy ez a sok édesség képes elvenni az ember eszét. Egy ilyen szem praliné nem csak egy darabka csokoládé. Varázserő lakik benne."

"- Van, amin változtatni kell ahhoz, hogy előbbre jussunk az életben, drágám. Nem szabad merő kényelmességből elengedni az álmainkat, hogy homokként peregjenek ki az ujjaink közül."




Ha megtetszett a könyv, IDE kattintva megrendelheted!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése