2018. május 28., hétfő

5+1 könyvheti megjelenés, amit nagyon várok


Másfél hét múlva kezdetét veszi végre a sok könyvmoly által várt 89. Ünnepi Könyvhét. Nekem sajnos még egyik ilyen nagyszabású eseményen sem sikerült részt vennem, és kérdéses, hogy idén is ki tudok-e jutni, de a kiadók természetesen rengeteg új megjelenéssel készülnek ebben az évben is, nekünk pedig csak annyi a dolgunk, hogy válogassunk a jobbnál jobb kötetek között. Hat olyan regényt szedtem most össze, ami júniusban már kapható lesz, valamilyen módon felkeltette az érdeklődésemet, és idővel szeretném a polcomon tudni őket.




1, V. E. Schwab - A Fényigéző

V. E. Schwab a Mágia Árnyalatai trilógia magával ragadó, pompás fináléjában eldönti a négy mágikus London közötti küzdelmet.
Londonok buknak el, királyságok virágoznak fel, mialatt sötétség söpör végig a Maresh Birodalmon – s a mágia törékeny egyensúlya immár a múlté. A Gyülekező árnyak folytatásában a már megismert főhősök, Kell antari és Szelina Bard, valamint régi ellenségeik sorsa új fordulatot vesz.


Imádom az írónő trilógiáját, hatalmas szerelem lett az első két kötet, így szerintem mondanom sem kell, mennyire vágyom a befejező részre. Tűkön ülök már, hogy megtudjam, hogyan zárul Kell és Lina története.


Megjelenés: június 10.




2, Vic James - Aranykalitka

A ​világunk az Egyenlőké, a mágikus képességekkel megáldott arisztokráciáé, és mindenkinek tíz évig szolgálnia kell őket. 
Csakhogy Anglia egyik legpompásabb birtokának kapuja mögött olyan erő rejlik, ami az egész világot felforgathatja. 
Egy szeretetre és tudásra éhező lány. 
Abi Anglia legbefolyásosabb családját szolgálja, ám a lelke szabad. Így hát amikor beleszeret a család egyik nemes ifjába, borzalmas döntés elé kerül. A család titkainak feltárása a szabadságát jelentheti, de vajon az árat a szíve fizeti meg? 
Egy lázadásról álmodó fiú. 
Abi testvére, Luke egy kegyetlen gyárban tölti rabszolgaéveit. Messze a családjától, borzalmas elnyomásban barátokra lel, csakhogy a barátok elképzelései nyomán mindenét elveszítheti. Luke rádöbben, hogy van valami, ami még a mágiánál is hatalmasabb: a forradalom ereje. 
Mindeközben egy arisztokrata sötét képességeivel újraformálhatja a világot. 
Csupán egy árnyék az Egyenlők csillogó világában, ám rejtélyes képességeit senki sem érti. A kérdés csak az, felszabadítani vagy pusztítani fog.


A Gilded Cage manapság az egyik legnépszerűbb ifjúsági regény külföldön, és a fülszöveget elolvasva az én figyelmemet is egyből felkeltette, olyannyira, hogy nemrég elő is rendeltem. Alig várom, hogy szemtől szemben is megcsodálhassam.


Megjelenés: június 07.




3, Benyák Zoltán - Az utolsó emberig

Esküdt ellenségek. Ők ketten. Akiket a halál sem ment meg attól, hogy egymásnak essenek. Minden időkben, újra és újra. 
A felfedezések korában, egy rozzant vitorláson hánykolódva az óceánon a régi és az újvilág közt. A nagy francia forradalom utáni évtizedben, de Sade márki meglepetésekkel teli, bizarr kastélyában. A viktoriánus London bűzös sikátoraiban, ahol Hasfelmetsző Jack szedi áldozatait. Háborúkban, végnapokban mindig szembetalálkoznak, és mindhalálig harcolnak önmagukért, a hitükért vagy a szeretett nőért. 
Most pedig, végül, itt állnak egymással szemben, és ezúttal mindannyiunk sorsáért kell megküzdeniük. 
Benyák Zoltán, aki olykor vérfagyasztóbb, mint Stephen King, máskor merészebben mesél, mint Neil Gaiman, ezúttal a világ legkegyetlenebb küzdelméről ír, amely átível történelmünkön – a régmúltból az elképzelt, távoli jövőbe.


Benyák Zoltán neve nem cseng ismeretlenül számomra, több művével is találkoztam már, bár elolvasni még nem volt szerencsém őket. Most megjelenő könyvére azonban azonnal lecsapok, annyira megfogott a filmszerű borítója.


Megjelenés: május 28.




4, Papp Dóra - Bolyongó

Szepes Norbert szeptemberben új esélyt kap a helyi hatosztályos gimnázium egyik végzős osztályában. De nem egyszerű a beilleszkedés. Tetoválásai láttán többen összesúgnak a háta mögött, mások őrültnek tartják különös szokásai miatt. És persze fontos kérdés, hogy mit szól hozzá az osztály legmenőbb rockere, nem beszélve az éles szemű Farkas Míráról, aki olyan gyanakvón néz rá, mintha küldetésének tekintené, hogy minél többet megtudjon titokzatos új osztálytársáról. 
Norbit azonban évek óta nem érdekli a cikizés. Ami igazán számít neki, az az anyjának tett ígérete, az Őry család baráti oltalma, Mikko, a finn tökfej, a városszéli tölgyerdő, az akácméz, és egy félkarú isten. Csakhogy hamarosan felbukkan egy árny a múltból, aki mintha Norbi saját árnyéka lenne – és a fiú kénytelen számot vetni mindazzal, ami miatt ott kellett hagynia régi iskoláját, és meg kell hoznia egy olyan döntést, amelyben nem biztos, hogy a sors istennői a segítségére lesznek…


Papp Dórától szintén nem volt alkalmam olvasni eddig, de a Bolyongóba első pillantásra beleszerettem. A gyönyörű borító és a fülszöveg kíváncsivá tett, örülnék, ha ez a kötet is a polcomon díszelegne.


Megjelenés: június 07.




5, Victoria Schwab - Egy kegyetlen dal

Egy ​városban, amelyet háború dúl, és utcáit szörnyek róják, sehol sem vagy biztonságban
A város kettészakadt. Északot a rettegett Harker-család uralja, a Déli Várost pedig a Flynn-klán. Háborújuk szó szerint szörnyeket szabadított el a világban: lényeket, amelyek mások félelmével, húsával és vérével… vagy a lelkével táplálkoznak.
Kate Harker másra se vágyik, csak hogy bebizonyíthassa apjának, a keménykezű Harker-családfőnek, hogy ugyanolyan kegyetlen, mint ő. Kate ember, de szörnyé akar válni.
August Flynn másra se vágyik, csak hogy jó ember lehessen, jószívű, mint apja, az ártatlanok védelmezője. Csakhogy egyetlen dallammal képes elragadni és elemészteni a védtelenek lelkét. August szörnyeteg, de emberré akar válni.
Egy nap lehetőséget kap, hogy segítsen: magát a nagyszájú Kate-et kell szemmel tartania, akit éppen újabb iskolából tanácsoltak el.
A háttérben azonban soha nem látott fenyegetés ébredezik. August és Kate több választásra kényszerül: hősök lesznek, vagy a sötétség oldalára állnak – barátok lesznek, vagy ellenségek. Döntésük tétje nem pusztán az életük, a város jövője is ezen áll vagy bukik.
Victora Schwab (Viszály, Egy sötétebb mágia) New York Times sikerlista-vezető regénye a sötét hangulatú Verity szörnyei duológia első kötete.


Igen, újra V. E. Schwab, de mit tegyek, ha ennyire el vagyunk kényeztetve a könyveivel? Ellenállni nem tudok neki, nem is akarok, tehát csak az marad hátra, hogy az új duológiájának első kötetét is beszerezzem valamikor.


Megjelenés: június 08.




+1, Joe Hill - A szív alakú doboz

Judas Coyne, a korosodó, zaklatott múltú rocksztár él-hal a bizarr holmikért: gyűjteményében megtalálhatóak a sorozatgyilkos John Wayne Gacy rajzai, egy tizenhatodik századi paraszt meglékelt koponyája és egy sokat használt hóhérkötél. Úgyhogy, amikor az asszisztense szól neki, hogy valaki az interneten árverésre bocsátott egy kísértetet, a zenész azonnal lecsap rá.
A postás a fekete, szív alakú dobozban nem csak egy halott ember öltönyét hozza ki, hanem bosszúszomjas szellemét is. A kísértet eredetileg mostohaapja volt egy fiatal lánynak, akit a rocksztár durva bánásmódja öngyilkosságba hajszolt, most pedig csak egyvalamit akar: megölni Coyne-t és mindenkit, aki segít neki.
Az 1972-ben született Joe Hill népszerű, többszörös díjnyertes író, A szív alakú doboz, Szarvak, NOS4A2és a Spóra című regények, valamint számos novella és képregény szerzője. A GABO Kiadónál még idén megjelenik Strange Weather című kisregényes kötete.


Nem vagyok túl jártas Joe Hill munkásságában, így amikor rábukkantam erre a regényre, először azt hittem, új megjelenéssel állok szemben, de hamar kiderült, hogy nálunk már évekkel ezelőtt kiadásra került. Ezúttal a GABO kiadó csapott le a könyvre, hogy új köntösben hozza el az olvasóknak, ami nekem kifejezetten jobban tetszik. Remélem, belül is ilyen fantasztikus lesz.


Megjelenés: június közepe

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése