2018. március 26., hétfő

Rapid Book Tag


Ismét egy book taget hoztam, amire drága barátnőm, @Katara_Phoenix hívott ki nemrég. Köszönöm, hogy mindig gondolsz rám! :)



Puha vagy keménytáblás könyv?
A keménytáblás sokkal strapabíróbb, de a könyveim 90%-a puhaborítós.

Online vagy könyvesbolti vásárlás?
Online. Egyértelmű. Sokkal kényelmesebb, és általában nagyobb akciók is vannak a kötetekre.

Trilógiák vagy sorozatok?
Is-is. Mindkettőt szeretem, de a trilógiák felé talán picit jobban húz a szívem. Sok remek sorozatot ismerek, azt viszont nem bírom, ha egy történetet feleslegesen a végtelenségig nyújtanak, mert az már sokszor a minőség rovására megy.

Hősök vagy rosszfiúk?
Muszáj választani? :D Imádom azokat a hősöket, akik halált megvető bátorsággal mentik meg a világot, de ugyanúgy imádom a rosszfiúkat is. Sajnálom, nem tudok dönteni. :D

Melyik az az egy könyv, amit mindenkivel elolvastatnál?
Fredrik Backman - Az ember, akit Ovénak hívnak. Kortól, nemtől, foglalkozástól, háziállattól és minden mástól függetlenül.


Ajánlj egy alulértékelt könyvet!
Gregus Gábor - Pillanatnyi elmezavar. Engem eléggé megfogott, örülnék, ha minél többen olvasnák.

Melyik volt az utolsó könyv, amit befejeztél?
Maggie Stiefvater - A Hollófiúk. Hatalmas szerelem lett. 🖤

Melyik volt az utolsó könyv, amit megvettél?
W. Bruce Cameron két újabb kutyás könyve, a Karácsonyi kutyavásár és az Egy kutya hazatér. Még februárban szereztem be őket a Könyvmolyképző Valentin-napi akciója keretében, és ajándékba kaptam hozzá R. S. Grey Testcsel című regényét.

Mi volt a legfurcsább dolog, amit valaha használtál könyvjelzőnek?
Mostanában ceruzát szoktam használni, ha nincs a kezem ügyében könyvjelző.


Használt könyvek: igen vagy nem?
Általában új könyveket szoktam venni, de nem utasítom el a használtakat sem. Azoknak is megvan a maguk varázsa.

Karakterek vagy cselekmény?
Azt az elvet vallom, hogy mit sem ér a cselekmény, ha képtelen vagy megkedvelni a karaktereket. Nem tudom különválasztani a kettőt, egyik a másik szeretete nélkül nem működik nálam.

Hosszú vagy rövid könyvek?
Nincs problémám egyikkel sem, olvasok ilyet is, olyat is, de maradok inkább az arany középútnál, vagyis a közepeseknél.

Hosszú vagy rövid fejezetek?
Megbolondulok, ha egy fejezet olyan hosszú, hogy nem látom a végét. A rövidekkel jobban szimpatizálok, mert ilyenkor úgy érzem, gyorsabban haladok az adott kötettel. Közben persze tudom, hogy ugyanott tartok, mintha a hosszú fejezeteket darabolnám fel, de valamiért könnyebb így. :)


Nevezd meg az első három könyvet, ami eszedbe jut!
V. E. Schwab - Egy sötétebb mágia
Sarah J. Maas - Viharok birodalma
Hillary Jordan - Sárfészek

Mik azok a könyvek, amik megnevettetnek vagy megríkatnak?
Amik tele vannak érzelmekkel. Kedvelem a jó humorú regényeket, melyeken a hasamat fogom a nevetéstől, ilyen volt például J. K. Smith Szerelem hirdetésre című regénye. Ahhoz pedig, hogy pityeregjek (vagy megállás nélkül follyanak a könnyeim) egy nagyon komoly témát kell feldolgozni a könyvnek, általában valamilyen tragédiával a középpontban, mint A hazudósok esetében.

A mi világunk vagy kitalált világok?
Szeretem a realista regényeket, a kedvenceim zöme jórészt közülük kerül ki, de mivel óriási fantasy-függő vagyok, ezeket a történeteket részesítem előnyben.

Ítélsz könyvet borító alapján?
Soha. Tudom, óriási közhely, az én mottóm mégis az, hogy ne a borítójuk alapján ítéljük meg a könyveket, amit itt most ugye szó szerint értek. Nem győzöm elégszer hangsúlyozni, hogy minden kötet megérdemel egy esélyt, még az is, ami első pillantásra nem keltette fel az érdeklődést. Attól, hogy egy borító nem vonzza rögtön magára a tekinteteket, még rejthet egy csodálatos történetet, és fordítva.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése