2017. szeptember 12., kedd

Könyvfüggők problémái Book Tag


Egy ideje már nézegettem a különböző book tageket, mert mindenképpen szerettem volna újra kitölteni egyet, csak azt nem tudtam eldönteni, melyiket válasszam. Egyik kedves molytársam, @Katara_Phoenix azonban megkönnyítette a helyzetemet, amikor kihívott a Könyvfüggők problémái Book Tagre, amit ezúton is köszönök! :) Lássuk hát, milyen gondjai lehetnek egy könyvmolynak! 


Van kismillió olvasatlan könyved. Hogyan döntöd el, melyiket olvasod el legközelebb? 
Próbálom azokat előbbre venni, amik már régóta várakoznak a polcomon. 


Már elolvastad egy könyvnek több, mint a felét, de nem tetszik. Folytatod, vagy abbahagyod? 
Általában megeszem, amit főzök, vagyis végigolvasom a könyvet, akkor is, ha nem tetszik. Maximum reménykedem benne, hogy a vége jobb lesz. 

Közeledik az év vége és még mindig nagyon távol vagy az olvasási listád teljesítésétől. Mit teszel? 
Ilyen nem nagyon szokott előfordulni. Tudom, hogy mi az a mennyiség, amivel képes vagyok megbirkózni, ez nálam kereken 60 könyvet jelent éves szinten. Ha esetleg ez mégsem sikerülne, de lenne még egy kis időm, valószínűleg turbó fokozatra kapcsolnék,  amíg minden kötet el nem tűnik a várólistámról. 

Egy könyvsorozatnak, amit imádsz, nem egyeznek a borítói. Hogyan kezeled? 
Nem igazán szívlelem, de amíg valamilyen módon illeszkednek az adott sorozathoz, addig nincs vele különösebb problémám. 

Minden ismerősöd imád egy könyvet, amit te gyűlölsz. Kivel beszéled meg, aki szerinted a te oldaladra állna? 
Sajnos nem sok olyan közeli barátom/ismerősöm van, aki szeret olvasni, de a legjobb barátnőmmel mindig meg tudjuk beszélni az aktuális olvasmányainkat. Ő biztosan mellém állna. 


Nyilvános helyen olvasol, és nagyon felzaklat a könyv, annyira, hogy sírni kezdesz. Mit kezdesz magaddal? 
Elkezdek sűrűn pislogni, hogy visszafojtsam a könnyeimet, ha pedig valaki rákérdez, azt mondom, bogár ment a szemembe. :D 

Egy könyvnek, amit nagyon szeretsz, most jön ki a folytatása, de te már nem emlékszel egészen az előző részre/részekre. Mit teszel, újraolvasod az előző részt/részeket, vagy keresel róla egy összefoglalót a neten, vagy kihagyod a folytatást, vagy bestresszelsz… stb? 
Ha nagyon szerettem az előző részt/részeket, akkor újraolvasom, ha nem annyira, marad az emlékezés. 

Nem akarod kölcsönadni a könyveidet senkinek. Hogyan utasítod rendre udvariasan azt, aki mégis kölcsön akar kérni tőled egyet? 
Nálam alapszabály, hogy csak azoknak az embereknek adok kölcsön könyvet, akikben teljes mértékben megbízom, mert régebben nem egyszer fordult elő, hogy koszosan, gyűrötten vagy épp törött gerinccel kaptam vissza őket. Ha esetleg mégis próbálkozna valaki, leszerelem azzal, hogy kölcsönadtam másnak. 

A hónapban már öt könyvnek kezdtél neki, és egyiket sem fejezted be. Hogyan jutsz túl az ezen az olvasási válságon? 
Sosem olvastam még egyszerre öt könyvet, legfeljebb kettőt, de egy kivételével mindegyiket befejeztem, amit valaha kézbe vettem. 

Nagyon sok könyv jelenik meg mostanában, ami érdekel, és majd meghalsz, hogy olvashasd. Mit csinálsz? Hányat veszel meg ezek közül? 
Csak azokat szerzem be, amik nélkül úgy érzem, képtelen lennék tovább élni. A folytatásokat tehát mindenképp megveszem, de néha elcsábulok egy-egy új sorozat nyitókötetére vagy önálló regényre is. :) 


Végre sikerült megvenned a könyveket, amiket nagyon szerettél volna, és alig várod, hogy olvasd őket… de meddig hevernek a könyvespolcon, mielőtt ténylegesen el is olvasnád őket? 
Változó. Van, hogy fizetés után kikapom a futár kezéből, feltépem a csomagolást, és már olvasom is, máskor viszont majdnem egy év is eltelik, mire végre leemelek egy adott könyvet a polcról. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése