2018. április 2., hétfő

Áprilisi olvasmánylista


Az áprilissal együtt végre beköszöntött az igazi tavasz, amikor már kint, a természetben is hódolhatunk az olvasás szenvedélyének. Ebben a hónapban sokkal több időt szeretnék a szabadban tölteni egy-egy jó könyvvel a kezemben, és élvezni a ragyogó napsütést. Ehhez a "küldetéshez" ezúttal az alábbi köteteket választottam:




Frances Hardinge - Hazugságok fája

Ennek a regénynek a címe keltette fel először a figyelmemet. Imádom a titkokat és a rejtélyeket, azt pedig még jobban, ha hazugságok kusza összevisszaságából kell kibogoznom az igazságot. Nagyon-nagyon kíváncsi vagyok, vajon sikerülni fog-e, vagy engem is kíméletlenül átver majd a Hazugságok fája.



V. E. Schwab - Gyülekező árnyak

Nagyon szerettem az Egy sötétebb mágiát, így borzasztóan várom, hogy kiderüljön, milyen izgalmak várnak rám a folytatásban. A megérzéseim azt súgják, most sem fogok unatkozni, mert V. E. Schwab különleges fantasy-érzékkel és képzelőerővel lett megáldva. Izgatottan állok az újabb kalandok elébe.



Lana Millan - Raziel

Amikor megláttam a Razielt, azon nyomban szerelembe estem vele. Annyira gyönyörű a borítója, hogy akár napokig is el tudnám nézegetni pislogás nélkül. Ráadásul az már csak hab a tortán, hogy a főszereplője egy angyal, aki egy Kit-Kat zabáló démonnal indul megkeresni a Tudás Könyvét. Alig várom, hogy olvashassam.



Josh Malerman - Ház a tó mélyén

Josh Malerman alaposan rám ijesztett tavaly a Madarak a dobozban című könyvével, ezért egy pillanatig sem volt kérdés számomra, hogy elolvasom-e a többi magyarul megjelent művét is. Hasonló izgalmakra számítok ettől a kisregénytől is, mivel már maga az alapötlet is eléggé hátborzongató. Vajon hogyan került az a ház a tó mélyére?



Marie Rutkoski - A nyertes csókja

Az egyik szemem sír most, a másik viszont nevet, amiért végre a polcomra kerülhet A nyertes trilógia befejező kötete. Az előző rész nem kicsit törte össze a szívemet, és akkora függővéggel zárult, hogy tíz körömmel kapartam utána kínomban a falat. Hatalmas kedvencem a sorozat, nem is tudom, mi lesz velem nélküle.

2 megjegyzés:

  1. Kedves Blogger!

    Nagyon szép a blogod. Van egyfajta hangulata, amitől az ember szívesen odakucorodik a laptophoz egy bögre kávéval.

    Jó könyveket sikerült beszerezned, bár a feléről nem hallottam. De egyet kell értenem veled: mindnek a cím és a borítója megfogja az embert. És a leírás alapján izgalmasnak ígérkeznek.
    Kellemes olvasást és sok sikert a továbbiakban!

    Ui.: Engedelmeddel kitettem a blogod linkjét az enyémre.

    Üdvözlettel: hollótoll

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Hollótoll!

      Nagyon örülök, hogy tetszik a blog. Köszönöm szépen a visszajelzést és a kedves szavakat, nagyon jól esnek!

      Az itt felsorolt öt könyv közül három friss megjelenésű, még csak néhány hete került kiadásra itthon, talán ezért nem hallottál eddig róluk. Nagyon kíváncsi vagyok mindegyikre, és igyekszem ebben a hónapban értékelést is hozni róluk. Remélem, a későbbiek során is találsz majd olyan bejegyzéseket az oldalon, amik elnyerik a tetszésedet.

      Köszönöm, hogy kitetted a blog linkjét, a tiéd is kikerült az enyémre. Én is sok sikert, és további szép hetet kívánok Neked! :)

      Üdv,
      Eryka

      Törlés