2019. augusztus 20., kedd

Evelyn N.: Frostwork - Jégvirág


Elissa tűkön ülve várta, hogy végre nagykorú legyen és elhagyhassa otthonát. Miután édesanyja meghalt, apja kifordult önmagából és minden dühét a lányán vezette le. Elissa nagynénjéhez menekül, aki a lány védelmének érdekében magához is veszi őt. Új környezetbe kerül, új embereket ismer meg, és ott van az a titokzatos idegen is, aki mindenáron ki akarja ismerni a lányt… Családban maradt titkok, emberek, akikről azt gondoltad, hogy ismered őket, és valami megmagyarázhatatlan veszély kísér utadon… Talán Elissa életében végig mozgatta valaki a szálakat?


Könyvadatok:
Oldalszám: 186
Kiadó: Enkiadom.hu
Kiadás éve: 2019
Sorozat: Devilish Secrets - Ördögi Titkok #1



Mindig nagy öröm és megtisztelő számomra, amikor tehetséges magyar írók műveit olvashatom, akár elsőkönyves szerzőről van is szó. Nem hallottam még a Jégvirágról, míg az írónő figyelmembe nem ajánlotta, és igencsak megtetszett a fülszövege alapján. Nem vagyok semmi jónak elrontója, ez a könyvecske pedig nem kevés titkot és izgalmat ígért, amiért élek-halok, így egy percig sem volt kérdés, nekiessek-e.

A tizennyolc éves Elissa édesanyja évekkel ezelőtt nyomtalanul eltűnt, egyedül édesapja maradt számára. Ám az utóbbi egy évben a férfi teljesen kivetkőzött önmagából, ezért Elissa a nagynénjéhez menekül, hogy egy idegen városban kezdje meg egyetemi tanulmányait. Szinte senkit sem ismer, ám hamar barátokra talál, és talán szerelemre is a titokzatos szomszéd srác, Jason személyében. A helyzet azonban nem ilyen egyszerű, hiszen már a megérkezése napján belebotlik egy rejtélyes idegenbe, aki követi a lány minden lépését, később pedig megpróbál az életére törni. Elissa kezdetben nem is sejti, kicsoda igazából rosszakarója, és miért akarja a vesztét, de hamarosan rá kell ébrednie, milyen kegyetlen is tud lenni a valóság.

A Frostwork ígéretes alkotás egy ígéretes írónő tollából. Szívesen olvastam volna még tovább. Túl rövid volt ez az alig kétszáz oldal, szerettem volna tovább időzni a történetben. Tetszett a krimibe göngyölt romantika, az akciódús cselekmény, na és persze a rengeteg titok és rejtegetnivaló, amikre szép lassan fény derül az események előrehaladtával. Csak úgy pörögtek a kezemben az oldalak, egyik izgalmas momentum érte a másikat, egy pillanatra sem éreztem úgy, hogy unatkoznék. Evelyn nagyon szépen felvázolt egy sejtelmes hátteret, amit alig vártam, hogy megfejthessek, és kiderüljön végre az igazság. Fokozatosan adagolja az információkat a nagy egész kirakásához, és óriásit robbant, amikor összeáll a kép. A nem várt fordulatok miatt szerettem annyira olvasni, sosem tudtam, mikor fog érni az újabb hideg zuhany. Rengeteg minden történt rövid idő alatt, és a cselekmény levezetését nagyon élveztem, ám a könyv befejezése után maradt egy kis hiányérzetem. Volt néhány jelenet, amit jobban ki lehetett volna fejteni, bővíteni, csiszolni, és több érzelmet, még egy pici "szívet" belerakni, amitől még jobb lett volna a regény, de persze ez nem változtat a végeredményen.


Az eseményeket váltott szemszögből élhetjük át, Elissa és Jason nézőpontjából. Elissa nem lett a kedvenc karakterem, de együtt tudtam érezni vele. Túl sok rossz dolgot kell átélnie ilyen fiatalon, az anyja eltűnésétől kezdve az apja pálfordulásán át egészen az életére töréséig. Mindenki próbálja elrejteni előle az igazságot a saját védelme érdekében, ám őt sem ejtették a fejére, apránként összeszedegeti az igazságmorzsákat. Jeges áradatként zúdul rá a felismerés, ami nem kis törést okoz a lelkében, de nem omlik össze. Bátor, erős lány, kicsit talán túl gyorsan hozza meg a döntéseit, de képes tanulni a hibáiból. Jason tipikus rosszfiú alkat, aki egyből felkelti Elissa figyelmét, holott fogalma sincs, kicsoda valójában. Már az első találkozásukkor vibrál közöttük a levegő, később pedig ő lesz a lány testőre, dacolva a veszéllyel, ami mindkettőjüket fenyegeti. Látszólag kettős szerepet játszik, de az ok sokkal bonyolultabb, és a szíve mélyén jó ember, aki akaratán kívül keveredett ebbe az egészbe. Jason barátját, Mattet is bírtam, nagyon jó fej, segít, ahol tud, Amandáról nem is beszélve. Aranyos lány, hamar megtalálják a közös hangot Elissával, és miután összebarátkoztak, foggal-körömmel védi őt a csalódástól.

Összességében véve a hiányérzetem ellenére is élveztem a könyvet. Pörgős, izgalmas történet, meglepő csavarokkal, amin néha úgy meglepődtem, hogy a szám is tátva maradt. Bátran ajánlom azon olvasóknak, akik szeretik a szövevényes, titkokkal, akcióval és némi romantikával tarkított olvasmányokat.


Köszönöm szépen az olvasási lehetőséget az írónőnek!


Pontszám: 10/8


Nézőpont: E/1, jelen idő, váltott szemszög - Elissa és Jason
Kedvenc karakter: -
Kiknek ajánlom: a titkok szerelmeseinek



Idézetek a könyvből

"(...) ha az ember nem akar változni, bármit tehetsz, nem fogod tudni jobb belátásra bírni."

"Sokszor el kell hagyni a nekünk kedves embereket, hogy rájöjjenek, fontosak vagyunk nekik."

"Egy valami van csak, ami egyben tarthat. Az pedig a családom."

"Egy háziállat sokszor a legjobb barátunkká, és támaszunkká tud válni."




Ha megtetszett a könyv, IDE kattintva megrendelheted.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése